Oana Dragomir este un avocat cu o experiență de peste 15 ani acumulată atât în case de avocatură de pe piața internațională și din România aflate în vârful clasamentele din domeniul avocaturii, cât și în companii multinaționale activând în domeniile Financiar-Bancar și Tehnologie.

Oana înțelege perfect nevoile societăților, relația cu investitorii și creditorii acestora, guvernanța corporativă și negocierea contractelor cu partenerii contractuali, aspectele de conformitate și relațiile de muncă prin raportare la activitățile zilnice ale societăților datorită experienței sale de peste 8 ani ca manager juridic al unui grup de societăți activând în domeniile Financiar-Bancar și Tehnologie.

Oana a învățat în casele de avocatură să ofere rezultate de o calitate excepțională, să depună mereu eforturi pentru proteja interesele clienților și dezvoltarea viitoare a afacerilor acestora și să ofere soluții în urma unei analize din multiple perspective a aspectelor supuse atenției sale.

De asemenea, în calitate de manager juridic, Oana s-a ocupat de multiple și diverse probleme vizând mai multe arii de practică juridică, a oferit soluții pragmatice și eficiente din punct de vedere al costurilor, adaptate perfect nevoilor societăților, a colaborat cu multe departamente interne și un număr mare de angajați .

Oana deține avantajul unei vaste experiențe în diverse arii de expertiză juridică, fiind capabilă de a stabili imediat dacă problema dvs. ar putea determina incidența mai multor arii de expertiză juridică, Oana având capacitatea de a cunoaște modalitatea în care interacționează aceste domenii juridice și de a nu omite corelarea unor aspecte și/sau detalii.

Experiența Oanei determină o dublă perspectivă: o perspectivă internă legată de activitățile societăților și o perspectivă externă privind cerințele și așteptările investitorilor și creditorilor.

De-a lungul carierei sale, Oana a fost implicată în tranzacții transfrontaliere, fuziuni și achiziții complexe (inclusiv capital privat și capital de risc), a oferit consultanță juridică în domeniul piețelor de capital,  societăților listate pe bursele de valori (achiziționarea de participații în societățile listate- emitenți, operațiuni de finanțare) și în domeniul financiar-bancar (credite sindicalizate, credite acordate de cluburi de creditori, structuri de finanțare, finanțare de proiecte).

Oana oferă consultanță juridică în tehnologie, finanțări participative, comerț electronic. Oana este specializată în domeniul tehnologiei și poate ajuta societățile să se digitalizeze și să dezvolte activități adaptate viitorului.

Oana este absolventă a unor cursuri internaționale (University of Pennsylvania) vizând finanțările participative (crowdfunding). De asemenea, Oana a absolvit cursuri de securitate cibernetică și inteligență artificială (AI) .

Oana este autoarea unor articole privind  tehnologia DLT pentru Revista Română de Drept al Afacerilor. De asemenea, Oana este trainerul mai multor seminarii privind  serviciile furnizate de companiile Fintech, precum și speaker în cadrul unor evenimente privind  AI.

Oana deține o diplomă de Master în Drept European și Internațional al Afacerilor emisă de Université Paris 1 Panthéon- Sorbonne și este absolventă a Facultății de Drept din cadrul Universității București, cu o lucrare de licență în domeniul Dreptului Uniunii Europene. Oana este membră a Baroului București.